Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Πρωτοβουλία «Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας σε σχετικούς με την τοπική γαστρονομία τύπους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου” το οποίο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης .

Το εν λόγω Σύμφωνο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του κεφαλαίου «Κυπριακή Γαστρονομία», με επιστέγασμα την απονομή (έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης) του κοινού Σήματος «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης, της παραγωγής και εμπορίας κυπριακών προϊόντων διατροφής, στελέχη του ΚΟΤ καθώς και ο Σύμβουλος σχεδιασμού του έργου.

Στους συμμετέχοντες αναλύθηκαν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Συμφώνου, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των επιχειρήσεων και κυρίως τα οφέλη που προκύπτουν από την ένταξη στο Σύμφωνο και την απόκτηση του κοινού Σήματος, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί από την επιχείρηση για σκοπούς προβολής και προώθησης.

Στο Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας μπορούν να ενταχθούν: κέντρα αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες), εστιατόρια και ταβέρνες ξενοδοχείων και αγροτουριστικών επιχειρήσεων, μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και καταστήματα πώλησης  τοπικών προϊόντων διατροφής.

Η πρωτοβουλία ξεκινάει πιλοτικά την εφαρμογή της στην Επαρχία Λάρνακας η οποία θα διαρκέσει 18 μήνες και στο διάστημα αυτό οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο Σύμφωνο και να πιστοποιηθούν με το Σήμα «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS» χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την κα Μόνικα Λιατήρη, τηλ: 22691218, e-mail: MonicaLiatiri@visitcyprus.com.